Altum-Aktualitātes-ALTUM Kapitāla fonds vienojas par sadarbību ar OC VISION - lielāko redzes korekcijas nozares uzņēmumu Latvijā un Baltijā

ALTUM Kapitāla fonds vienojas par sadarbību ar OC VISION - lielāko redzes korekcijas nozares uzņēmumu Latvijā un Baltijā

ALTUM

30. Mar, 2021

Turpinot aktīvu sadarbību ar lielajiem komersantiem, ALTUM Kapitāla fonds ar Baltijā lielāko redzes korekcijas nozares uzņēmumu OC VISION noslēdzis līgumu par konvertējamā aizdevuma iespēju 7 miljonu eiro vērtībā.

 

Kapitāla fonda finansējums, kas ir Latvijas valsts un privāto pensiju fondu resursi, ir nozīmīgs OC VISION tālākai izaugsmei COVID-19 pandēmijas apstākļos, kas būtiski izmainīja tirdzniecības uzņēmumu ikdienu.

 

Kapitāla fonda finansējums, vienlaikus pārfinansējot arī būtisku daļu no uzņēmuma esošajām saistībām, nodrošinās uzņēmumam ilgtermiņa finansējuma nepārtrauktu pieejamību COVID-19 mainīgajos ekonomikas apstākļos. Finansējums ļaus uzņēmumam fokusēties uz biznesa tālāku attīstību, tai skaitā digitālo pārdošanas risinājumu plašāku ieviešanu un attālinātās redzes korekcijas kanālu attīstīšanu, redzes korekcijas preču un pakalpojuma klāsta paplašināšanu un citām uzņēmuma attīstības vajadzībām.

 

OC VISION redzes korekcijas nozarē darbojas vairāk nekā 20 gadus, nodarbina aptuveni 600 strādājošos un apkalpo klientus vairāk nekā 70 tirdzniecības vietās Baltijā. Uzņēmums ir zināms ar dažādiem klientu segmentiem paredzētiem zīmoliem, tai skaitā Vision Express, Vizionette, OptiO, kā arī nodarbojas ar redzes korekcijas preču vairumtirdzniecību un redzes korekcijas preču pārdošanu internetā, izmantojot zīmolu Dr.Lensor.

 

Kapitāla fonds ir viens no ALTUM finanšu instrumentiem Covid-19 ietekmes pārvarēšanai uzņēmumiem, kas vīrusa ietekmes rezultātā ir gatavi pielāgot savu līdzšinējo darbību, mainot biznesa modeli, pielāgojot produktu izstrādi, ieviešot jaunas tehnoloģijas, izejot jaunos eksporta tirgos, kā arī veicinot to izaugsmi. Fonda kopējais apjoms ir 100 miljoni eiro, no kuriem puse ir publiskais finansējums, bet otra puse – privāto pensiju fondu līdzekļi. ALTUM Kapitāla fonds var veikt ieguldījumus līdz 10 miljoniem eiro uzņēmuma kapitālā, korporatīvajās obligācijās, vai izsniegt aizdevumus, kā OC VISION gadījumā.

 

Kapitāla fonds šobrīd strādā pie nākamajiem darījumiem, aktīvi sadarbojoties ar vairāk nekā 20 lielajiem uzņēmumiem, tai skaitā apstrādes rūpniecības, tirdzniecības, kokapstrādes, transporta, informācijas tehnoloģiju un citās nozarēs.

Saistītie raksti