Altum-Aktualitātes-Vebinārs: 45 minūtēs uzzini svarīgāko par mājokļu atbalsta programmu ģimenēm ar bērniem

Vebinārs: 45 minūtēs uzzini svarīgāko par mājokļu atbalsta programmu ģimenēm ar bērniem

ALTUM

12. Feb, 2021

ALTUM aicina pievienoties bezmaksas vebināram “Mājokļu atbalsts ģimenēm ar bērniem”, kas norisināsies tiešsaistē 16. februārī plkst.10:00.

 

Saite uz vebināru: https://www.facebook.com/events/693457654657458

 

Vebināra laikā ALTUM speciālisti atbildēs uz jautājumiem, skaidrojot, kā strādā valsts atbalsta programma mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem un kādi uzlabojumi veikti programmā 2020. gadā. Daži no visbiežāk uzdotajiem jautājumiem saistībā ar mājokļu atbalsta programmu ir šādi:

  • Kā ģimene ar bērniem var saņemt garantiju mājokļa iegādei?
  • Vai iespējams pieprasīt un saņemt mājokļa garantiju mazākā procentuālā apmērā, nekā noteikts Ministru kabineta noteikumos?
  • Vai garantiju piešķir arī tām ģimenēm, kuras ir bērna gaidībās?
  • Ja aizņēmējs nav izmantojis maksimālo garantijas apjomu un pēc laika palielina aizdevuma summu (piemēram, remontam), vai ALTUM palielina garantijas apjomu?
  • Cik ilgā laikā garantija tiek izskatīta?

 

Uz šiem un citiem jautājumiem atbildēs Andris Veismanis, ALTUM Privātpersonu garantiju daļas vadītājs. Vebinārs notiks sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Finanšu nozares asociāciju.

 

Ekonomikas ministrijas izveidotā un ALTUM realizētā mājokļu atbalsta programma atvieglo tā iegādi ģimenēm, kurās aug vismaz viens bērns, un kurās ir pastāvīgi ienākumi, bet nepietiekami uzkrājumi pirmās iemaksas veikšanai. Piecu gadu laikā ALTUM garantiju izmantojušas vairāk nekā 14 500 ģimenes, kurās ir vairāk nekā 22 tūkstoši bērnu. Kopējais līdz šim izsniegto garantiju apjoms ir 110 miljoni eiro, apliecinot, ka šis atbalsta instruments strādā efektīvi un ir nozīmīgs atbalsts ģimenēm. Arī pirmie mēneši pēc programmas paplašinājuma rāda, ka klienti aktīvi izmanto arī programmas jaunās iespējas, tai skaitā subsīdiju “Balsts”, ko mājokļa iegādei saņēmušas jau pirmās simts daudzbērnu ģimenes.

Saistītie raksti