Altum-Aktualitātes-Aicinām uz vebināru par efektīvu daudzdzīvokļu namu renovāciju

Aicinām uz vebināru par efektīvu daudzdzīvokļu namu renovāciju

ALTUM

31. Jan, 2022

Tuvojoties daudzdzīvokļu namu energoefektivitātes programmas apguves termiņiem, Attīstības finanšu institūcija ALTUM aicina projektu vadītājus, būvniekus, māju vecākos un citus interesentus pievienoties bezmaksas vebināram par efektīvu un ātru ēku renovācijas projektu vadību.

 

Vebinārs norisināsies tiešsaistē šo ceturtdien, 3. februārī, plkst. 10.00: https://bit.ly/3KGMblP. Pasākumalaikā ALTUM eksperti dalīsies ar praktiskiem padomiem par to, kā izvairīties no biežāk pieļautajām kļūdām, kas kavē veiksmīgu projekta uzsākšanu un pabeigšanu.

 

Ieva Vērzemniece, ALTUM Energoefektivitātes programmu departamenta vadītāja: “Daudzdzīvokļu māju renovācija šobrīd ir ļoti aktīvā projektu īstenošanas fāzē. Lai ātrāk nonāktu līdz renovācijas uzsākšanai un ēkas nodošanai ekspluatācijā, ļoti svarīga ir kvalitatīva dokumentācija. Tāpēc esam apkopojuši biežāk uzdotos jautājumus un vebinārā dalīsimies ar pieredzēm, atziņām un ieteikumiem, kas radušies, organizējot iepirkumus un dokumentējot būvniecību. Visiem projektu īstenotājiem vēlamies arī vēlreiz atgādināt, ka māju atjaunošanas darbiem šajā programmā jābūt pabeigtiem 2023.gada 30.jūnijā, lai varētu saņemt ES programmas grantu 50 % apmērā no attiecināmajām izmaksām.”

 

 

Vebināra programma un dalībnieki:

 

Daina Pulkstene, ALTUM Juridiskā nodrošinājuma daļas vadītāja

  • Pierādījumi izvēlētā piedāvājuma līgumcenas atbilstībai tirgus cenai
  • Nosacījumi piegādātāju atlasē, kas negatīvi ietekmē konkurenci un iepirkuma norisi
  • Nosacījumi, kas apgrūtina līguma izpildi

 

Inese Romānova, ALTUM Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes daļas vadītāja

  • Process, ja neattiecināmās izmaksas tiek finansētas daudzdzīvokļu mājas būvdarbu atbalsta programmas ietvaros
  • Joprojām aktuāli termiņi no iepirkuma norises atzinuma saņemšanas līdz granta līguma noslēgšanai

 

Didzis Skrodelis, ALTUM Energoefektivitātes kompetences daļas vadītājs 

  • Kā rīkoties, ja tāmes piedzīvo izmaiņas būvniecības gaitā?

 

Sev interesējošus jautājumus var sagatavot un uzdot iepriekš, rakstot e-pastu uz dmeprogramma@altum.lv.

 

ALTUM īsteno Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programmu, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF). Ar ES fondu atbalstu iedzīvotāji iegūst mūsdienīgi siltinātas mājas, kas būtiski samazina enerģijas patēriņu (mazāk par 90kwh/m2). Siltinot mājas, iedzīvotāju biedrības un apsaimniekotāji projektu gaitā var veikt arī šo māju labiekārtošanu: apkures, fasāžu, durvju, kāpņu un citu mezglu remontu un nomaiņu.