Altum-Aktualitātes-Sākam uzņēmēju forumu ciklu; pirmais jau 20.maijā Rēzeknē

Sākam uzņēmēju forumu ciklu; pirmais jau 20.maijā Rēzeknē

ALTUM

11. May, 2022

Šā gada 20. maijā Rēzeknē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un ALTUM organizē forumu “#AtbalstsUzņēmējiem – impulss jaunam izrāvienam”. 

 

Foruma mērķis ir veidot diskusiju par plānoto atbalstu uzņēmējdarbībai eksporta un konkurētspējas veicināšanai. Forums Rēzeknē būs pirmais no četru forumu cikla, kas tuvāko mēnešu laikā notiks arī citos Latvijas reģionos – jūnijā līdzīgs forums notiks Kurzemē, augustā – Vidzemē, septembrī – Zemgalē.

 

Dienas kārtība un pieteikšanās

 

Foruma atklāšanā norisināsies diskusija “Iespējas pārmaiņām un attīstībai”, kurā piedalīsies Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Lapiņš, ALTUM vadītājs Reinis Bērziņš, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns, Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševics un SIA “Gravtex” vadītājs Andris Filipenoks.

 

Foruma laikā no Ekonomikas ministrijas puses informēsim par būtiskākajām Latvijas ekonomikas tendencēm, iespējām un izaicinājumiem, kas varētu mūs sagaidīt jau tuvākajā laikā, kā arī par viedajām investīcijām konkurētspējas palielināšanai un ilgtspējīgai attīstībai. Papildu stāstīsim par šogad uzsākto 7 gadu finanšu plānošanas un atbalsta periodu, kurā būs pieejamas 1,6 miljardu EUR investīcijas cilvēkresursu attīstībai, inovācijām un eksporta veicināšanai.

 

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji uzrunās Latgales reģiona uzņēmējus par aktuālajiem atbalsta instrumentiem biznesa attīstībai, tostarp par programmu “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana”, kas kalpo kā paplašināts atbalsts uzņēmumiem tirgus pārorientēšanai un starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai.

 

Tāpat foruma ietvaros ALTUM stāstīs par jau pieejamajiem un drīzumā plānotajiem finanšu instrumentiem uzņēmējiem, kā arī par Trīs jūru iniciatīvas investīciju fondu, kas ir jauna iespēja transporta, enerģētikas un digitalizācijas projektu finansēšanai.

 

Ar saviem iedvesmas stāstiem klātesošos uzrunās arī reģiona uzņēmēji – SIA “DKRobotics” un SIA “MIDIS”, kuri dalīsies ar savu pieredzi un panākumu atslēgām veiksmīga biznesa attīstīšanā, pilnveidē, konkurētspējas un starptautiskā eksporta veicināšanā. SIA “AMTx” pārstāve stāstīs par digitalizācijas un inovāciju ieviešanas pozitīvo ietekmi uz resursu pārvaldīšanu un produktivitātes faktoru stiprināšanu.

 

Vienlaikus foruma laikā komersantiem būs iespēja klātienē konsultēties ar ALTUM, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Valsts darba inspekcijas, Valsts ieņēmuma dienesta, Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra ekspertiem. Uzņēmējiem būs lieliska iespēja konsultēties un uzzināt vairāk par pieejamajām atbalsta programmām, e-parakstu uzņēmējiem (t.sk. noslēgt līguma ar LVRTC par paraksta iegādi) un citiem interesējošiem jautājumiem.

 

Foruma “#AtbalstsUzņēmējiem – impulss jaunam izrāvienam” dienas kārtība un reģistrācijas anketa publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

 

 

 Informāciju sagatavoja:

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

prese@em.gov.lv